Important

BUZZ FEST – ziarul copiilor-reporteri, formați la Biblio-vacanța împlinește un an!

Ziarul Buzz, publicația realizată de copiii care au urmat anul trecut cursul de jurnalism prin programul Biblio-Vacanța împlinește la începutul lunii august un an. Cu această ocazie, membrii clubului de jurnalism, care s-a format ulterior, vor organiza în parcul „Mihai Eminescu”, în perioada 4-5 august, o manifestare intitulată „Buzz Fest”.

Aceasta va cuprinde mai multe acțiuni destinate copiilor, cei cărora le este adresată de altfel publicația.

Micii reporteri sau BUZZ-erii, așa cum li se mai spune copiilor pasionați de jurnalism, vor organiza un concurs de miss pentru copiii cu vârste între 5 și 8 ani. Intitulată “Mini Miss&Mister BUZZ”, competiția îi așteaptă pe cei mai frumoși copii din Botoșani să se înscrie la [email protected], cei doi câștigători urmând să beneficieze fiecare de câte o sesiune foto profesionistă.  Înscrierile se fac la adresa email menționată până la data de 1 august, precizând numele, prenumele, vârsta, numele părinților și un număr de telefon pentru contact. Ulterior, copiii vor primi prin email o fișă de înscriere pe care o vor completa, în baza căreia se vor prezenta pe data de 5 august la concurs.

Tot în cadrul activităților aniversare, va avea loc și un concurs de șah la care BUZZ-erii speră să pună față în față șahiștii din parc cu copiii pasionați de șah sau un concurs prin care copiii cu talent la desen sau pasionați de photoshop sunt invitați să imagineze noul logo al ziarului Buzz. Desenele sau imaginile realizate în photoshop sunt așteptate la aceeași adresă de email până pe data de 3 august, urmând ca din creațiile trimise să fie aleasă cea mai interesantă. Autorul noului logo va face parte din redacția ziarului pentru copii, fiind noul tehnoredactor!

Tot în cadrul acestei manifestări, vor avea loc și activități, sub forma unui schimb de experiență între copiii care au urmat anul trecut cursul de jurnalism și cei care îl urmează anul acesta.

Detalii despre toate aceste activități se pot găsi și pe siteul ziarului Buzz, buzz.4botosani.ro.

BUZZerii aduc pe această cale mulțumiri tuturor celor care i-au sprijinit în primul an de activitate: Centrul Europe Direct Botoșani, Biblioteca Județeană Mihai Eminescu, Societatea Culturală Arlechin, Asociația Culturală Cheia Sol, Editura Agata, Consiliul Județean al Elevilor Botoșani, Palatul Copiilor, TeleM prin emisiunea “O pată de culoare”,  4botosani.ro, TopRomanesc.ro, etc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page