RETETA | Tartă cu brânză și sos de fructe
Ingrediente:
Pentru aluat
- 160 g făină
- 100 g unt
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri suc de portocale
Pentru umplutură
- 200 g cremă de brânză
- 200 g mascarpone
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 4 foi de gelatină
- 125 g zahăr pudră
Pentru sosul de fructe
- 250 g vişine congelate
- 3 linguri sirop de fructe
- 2 foi gelatină
Mod de preaparare:
1. Pentru aluatul de bază se mixează toate ingredientele şi apoi pasta rezultată se întinde într-o formă de tartă cu diametrul de 26 cm. Se nivelează cu degetele pentru a obţine o bază dreaptă şi apoi se dă la cuptor pentru 25 de minute.
2. Pentru umplutură se pune gelatină să se înmoaie în apă rece iar brânza cu mascarpone şi cu zahărul se mixează. Se încălzesc 50 ml de smântână pentru frişcă şi se amestecă cu gelatina scursă de apa în care a stat. Se amestecă bine.
3. Se bate smântâna pentru a obţine frişca şi se adaugă cu grijă la crema de brânză, odată cu gelatina încorporată în lichidul călduţ. Se amestecă totul şi se lasă să se răcească.
4. Pentru sos, fructele şi o lingură-două de apă se fierb şi apoi se pasează. Se reţin câteva fructe pentru servire. Foile de gelatină se înmoaie în apă rece. Apoi, fructele pasate împreună cu sucul de fructe şi gelatina scursă se vor pune pe foc să fiarbă un clocot.
5. Pe blatul răcit se aşterne crema de brânză, se nivelează şi se toarnă sosul de fructe. Se decorează cu fructele păstrate şi se dă la rece pentru 12 ore.
Sursa: retete.unica.ro