ImportantLocal

LOCAL | Prefectul cere revenirea Maternității la Statutul de Spital

Corpul de control al prefectului județului Botoșani a emis primele concluzii în urma verificării efectuate zilele trecute la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru a vedea cum sunt finanțate unitățile spitalicești din județ.

Raportul l-a determinat pe prefectul Dan Nechifor să îl trimită la Ministerul Sănătății, solicitând, în același timp, transformare Secției de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Județean Mavromati în spital.

Și asta pentru că secția are acum o finanțare redusă din cauza dotării slabe cu aparatură și a lipsei unor secții sau specializări care să rezolve cazurile complexe, care acum sunt direcționate către alte județe.

“Cred cu tărie că problema Secției de Obstetrică și Ginecologie o reprezintă subfinanțarea. Sunt două variante de rezolvare a problemei: ori transformarea acelei secții în spital în vederea creșterii nivelului de finanțare, ori creșterea gradului spitalului. Gradul influențează tariful maximal pe zi de spitalizare. În urma controalelor făcute voi trimite acest raport împreună cu solicitarea către domnul ministru de transformare a Secției de Obstetrică în spital”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Secția de Obstetrică și Ginecologie a funcționat ca spital până în 2012, când a fost comasată cu Spitalul Județean.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page