Diverse

DIVERSE | Cele mai importante beneficii ale pătrunjelului

Această plantă micuță, mediteraneană, care dă savoare mâncărurilor tale, a fost utilizată pentru mai bine de 2000 ani în medicina tradițională. Iată și de ce!

Reduce riscul de cancer
Consumul regulat poate reduce riscul de cancer (piele, tract intestinal, sân și prostată), datorită cantităților mari de flavonoizi, cunoscute și sub numele de apigenină. În plus, pătrunjelul este un puternic antioxidant și antiinflamator.

Întărește sistemul imunitar
Uleiul esențial de pătrunjel s-a dovedit a fi un jucător important în lupta împotriva alergiilor persistente și a bolilor inflamatorii autoimune.

Combate inflamațiile
Pătrunjelul reduce inflamațiile și durerea asociată cu artrita. Planta conține un ulei numit eugenol volatil, cunoscut pentru proprietățile sale antiartritice și antiinflamatorii, dar și pentru că poate stopa semnificativ umflarea articulațiilor.

Bogat în nutrienți
Conține flavonoide antioxidanți, apigenină, crisoeriol și luteolină. Acidul folic din pătrunjel are grijă de sănătatea inimii, prin reducerea sumelor proinflamatorii de homocisteină.

Vindecă infecțiile tractului urinar
Pătrunjelul a fost listat ca una dintre plantele recomandate în remedierea infecțiilor tractului urinar, ca alternativă la antibiotice. Alte plante de pe listă: splinuță, urzici și coada-calului. Consultă-te cu doctorul tău înainte de a trata cu pătrunjel o infecție urinară.

Detoxifiază
Anumite substanțe din pătrunjel cresc productivitatea enzimelor hepatice, facilitând eliminarea de toxine din organism. Un studiu realizat pe apigenină, în mod special, a arătat că aceasta poate spori și efectele unor medicamente utilizate în tratarea cancerului de colon.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page