ImportantLocal

LOCAL | Iulian Rotariu, favorit pentru podiumul Atacama Crossing

Plt. maj. Iulian Rotariu, primul român care s-a înscris la Atacama Crossing, este menţionat de către organizatori ca fiind unul dintre favoriţii competiţiei, alături de Tommy Chen din Taiwan şi Ben Dame din Germania, cu care a străbătut deşetul Gobi, în luna iunie.
Startul se va da din oraşul San Pedro de Atacama, duminică, 2 octombrie.
A douăsprezecea ediţie a Crossing Atacama va aduna la start competitori reprezentând 42 de naţiuni. 50% dintre concurenţi au finalizat o cursă organiazată de 4 Deserts.

La Ultramaratonul din Deșertul Gobi, ultima competiție la care a participat, Iulian Rotariu a obținut locul IV în lume și locul I la categoria de vârstă 40-49 de ani.

Al treilea maraton care începe duminică în Chile, în zona cea mai aridă din lume presupune o cursă de 250 Km timp de 7 zile, la temperaturi de 40 grade ziua si glaciale noaptea, la o altitudine de peste 4.000 m.

Ultimul maraton din seria celor 4, dar şi cel mai greu, The Last Desert, va avea loc în luna noiembrie, în Antarctica, fiind şi cea mai mare provocare pentru pompierul campion din Botoşani, care aleargă din pasiune, dar și pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoșani!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page