ImportantLocal

LOCAL | Amenzi pentru uniforme școlare cu eticheta netradusă

12 agenți economici din județul Botoșani au fost amendați pentru că au scos la comercializare uniforme și rechizite școlare fără să respecte legea.

În prima jumătate a lunii septembrie, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) au desfăşurat o acţiune de control pentru respectarea prevederilor legale în cazul comercializării rechizitelor şi uniformelor şcolare.

12 din cei 23 de agenți economici verificați au fost depistați cu abateri pentru care au fost sancționași 6 cu avertisment și 6 cu amenzi contravenţionale, în valoare totală de 26.000 de lei.

În timpul controlului a fost verificat, în cazul promoţiilor, data la care încetează oferta, faptul că oferta se referă la stocul disponibil sau data de începere a perioadei în care se aplică preţul special”, a declarat Mirel Rogalschi, comisarul şef al CJPC.

Cea mai mare sancţiune aplicată a fost în valoare de 5.000 de lei, pentru inexistenţa traducerii în limba română a elementelor de utilizare şi întreţinere, în cazul uniformelor şcolare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page