ECONOMICImportant

ECONOMIC | De la 1 noiembrie, românii ar trebui să scape de cozile la Fisc

Românii ar trebui să scape de la 1 noiembrie de grija drumurilor la Fisc pentru o simplă adeverință de venit sau pentru un certificat fiscal.

Cu greu, administrația publică intră în era internetului. Fiscul trebuie să transmită aceste documente online către celelalte instituții publice. Guvernul vrea să taie cât mai mult din hârtiile cerute inutil de funcționari. Dar nu toți sunt pregătiți să renunțe la siguranța hârtiei.

Simpla adeverință de venit este eliberată de Fisc și după 15 zile de când este cerută. Prea târziu, spun oamenii. Cât de mare este birocrația se vede în orice sediu al Fiscului.

Comunicarea cu Fiscul poate fi, în anumite cazuri, doar online, potrivit digi24.ro. E nevoie să intrați pe site-ul ANAF, să vă faceți cont în Spațiul Privat Virtual, de unde puteți cere eliberarea adeverinței de venit sau a certificatului de atestare fiscală. Când documentul e gata, veți fi anunțat prin e-mail.

Informatizarea Fiscului aduce și alte vești. Instituția va bloca un singur cont și doar pentru suma datoriei, iar popririle vor fi ridicate în câteva ore, nu în decurs de 10 zile, ca acum.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page