ImportantLocal

LOCAL | Mâine se face curățenie generală în județ

Peste 700 de cadre didactice, 10.000 de elevi și numeroși angajați din aproape toate instituţiile publice vor participa la marea curățenie generală care  va avea loc mâine în județul Botoșani.

În total aproximativ 15.000 de voluntari se vor implica în campania de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”

Paul Vieru, coordonatorul campaniei, spune că angajaţii din Prefectură vor face curăţenie în zona Baisa, Colegiul „Laurian” va ajunge la Lebăda, alţi elevi vor veni în zona Rediu iar la Agafton, de ecologizare se va ocupa Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) . Zona de agrement Cornişa va fi curăţată de Penitenciar, în timp ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) va acoperi cea mai mare parte a judeţului. Campania se va derula şi în Poligonul Militar dar şi în parcurile din municipiul Botoşani. În acest an, deşeurile vor fi colectate selectiv, urmând să fie adunate doar materiale reciclabile.

În 2016, “Let’s Do It, Romania!” beneficiază, pentru prima dată, de sprijinul Guvernului României, iar cinci ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM), va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi; Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora.

“Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inițiativa este parte din comunitatea internațională “Let’s Do It, World!”.

Conform datelor oficiale, în cei șapte ani de existență, numărul voluntarilor participanți a ajuns la 1,2 milioane, în timp ce 3.300 de persoane au descărcat aplicația dedicată “Let’s Do It, Romania!”. În același timp, 51% din totalul sesizărilor din teren au fost rezolvate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page