Liga 1Sport

SPORT | FC Botoşani are cea mai bună medie de spectatori, fiind depășită de Steaua

În ultimii ani, stadioanele din România au fost ocolite din ce în ce mai mult. Cauzele sunt multiple: dispariţia unor echipe cu tradiţie şi suporteri, calitatea slabă a fotbalului, lipsa de infrastructură sau atitudinea conducătorilor, care nu ştiu să-şi apropie fanii. Chiar şi Steaua şi Dinamo, echipele cu cei mai mulţi suporteri din România, au ajuns să joace într-un peisaj dominat de scaune goale.

Cu toate acestea, Steaua se bucură în continuare de popularitate când joacă în deplasare. Aproape de fiecare dată, asistenţa echipelor gazdă creşte considerabil când joacă împotriva Stelei. A fost şi cazul lui ACS Poli, o echipă nerecunoscută de adevăraţii fani ai lui Poli Timişoara. Pe ”Dan Păltinişanu” au venit aproximativ 12.500 de suporteri, de aproape patru ori mai mulţi decât media obişnuită. Este al doilea meci ca asistenţă din acest sezon, după Steaua – Dinamo, care a strâns aproximativ 27.000 de suporteri.

Potrivit Dolce Sport, încasările din bilete pentru acest meci au fost de aproximativ 50.000 de euro. Jucătorii au apreciat şi ei atmosfera, chiar dacă a fost departe de cea cu care ne obişnuise Timişoara în trecut: “Te simţi fotbalist când joci cu 15-20.000 de oameni în tribună”, a declarat Croitoru.

Steaua şi Dinamo, oaspeţii ideali

Cei doi granzi ai fotbalului românesc au în continuare în afara Bucureştiului un număr însemnat de suporteri. În top 10 al asistenţelor din acest sezon sunt patru meciuri jucate de Dinamo în deplasare şi patru disputate de Steaua ca oaspete. Paradoxal, doar două meciuri jucate de Steaua pe teren propriu au intrat în top 10 asistenţe şi niciunul al lui Dinamo. Mihai Stoica justificat această situaţie prin faptul că suporterii din Bucureşti s-au plictisit de fotbal: “Publicul e sublim, dar lipseşte cu desăvârşire. Nu e în regulă, dar ne-am obişnuit să jucăm cu stadioane pline în deplasare şi cu un absenteism aproape total acasă. Bucureştenii sunt plictisiţi […] Singura logică e că nu mai au chef să vină la meci”.

Un alt paradox al Ligii 1 este FC Botoşani. Deşi nu este o echipă fără tradiţie, reuşeşte să atragă mulţi fani la meciurile de pe propriul teren. Botoşani este pe locul secund în topul asistenţelor, cu o medie de 4.625 de spectatori pe meci. Însă este pe prima poziţie, dacă este să ne raportăm la media de spectatori raportată la capacitatea stadionului. Jucătorii lui Leo Grozavu reuşesc în medie să umple 59% din stadion, cea mai bună cifră din Liga 1, potrivit prosport.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page