Retete

RETETA | Tort din clătite și ciocolată

Ingrediente:

Clatite

– 6 oua
– 2 cani lapte
– 1/2 cana smantana
– 2 cani faina
– 1 cana apa minerala
– 1/2 cana zahar
– 1 lingurita sare cu varf

Crema 1

– 300 gr nutella
– 150 gr nuci
– 2 linguri lapte
– 1 lingurita extract de vanilie

Crema 2

– 250 gr ciocolata neagra
– 200 ml smantana pt frisca
– 1 lingurita amaretto
– 1 lingurita vanilie
– 1 lingura coniac
– 50 gr unt

Ganache

– 200 gr ciocolata neagra
– 200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

1. Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie de consistenta smantanii, care se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Se coc clatite intr-o tigaie, cu diametrul de 18-20 cm si se pun deoparte aproximativ 30 de clatite. Restul pot fi servite dupa bunul plac.

2. Pentru prima crema amestecam nutella cremoasa cu nucile macinate, laptele si extractul de vanilie. Va rezulta o crema aromata si ispititoare.

3. Pentru a doua crema vom pune ciocolata impreuna cu frisca pe foc mic, amestecand mereu pentru a nu se arde ciocolata. In momentul in care amestecul e omogen oprim focum si adaugam untul, vanilia, coniacul si amaretto. Lasam crema deoparte pana ajunge la temperatura camerei.

4. Incem sa cladim tortul. Luam o clatita si o ungem cu prima crema dupa care o acoperim cu alta clatita si crema de ciocolata. Continuam procedeul pana cand vom epuiza toate clatitele. Dam tortul la rece si preparam ganache-ul.

5. Topim pe foc mic ciocolata impreuna cu smantana. Cand amestecul e omogen oprim focul si imbracam tortul cu crema de ciocolata. Nu trebuie sa fie imbracat perfect, va fi delicios oricum! Dupa caz se poate orna cu nuci caramelizate.

6. Dam tortul la rece pentru o ora dupa care putem sa-l feliem dupa preferinta.

Sursa: viatasisanatate.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page