Sanatate

SANATATE | Siropurile toamnei, aliaţii tăi împotriva bolilor

Toamna este anotimpul în care virozele, răcelile, dar şi astenia ori anemia îţi pot face probleme. Le poţi ameliora cu ajutorul siropurilor, leacuri eficiente şi gustoase.

Siropul de cătină întăreşte imunitatea

Un remediu pentru a întări imunitatea, astfel încât organismul să lupte cu infecţiile respiratorii este siropul de cătină, care abundă în vitamina C. Siropul este indicat şi pentru a scăpa de stres. De asemenea,  previne miopia, cataracta şi glaucomul.

Diyolvi o linguriţă la un pahar cu apă. Se bea de trei ori pe zi. Pentru creşterea imunităţii, o cură de câteva luni cu suc de cătină este ideală. Bei câte o cană pe zi.

Siropul de măceşe, contra oboselii

Datorită conţinutului bogat de vitaminele C şi A, siropul de măceşe este un duşman al oboselii şi al anemiei. Se ia câte o linguriţă, de două-tri ori pe zi. Este un bun tonic pentru organims, de aceea poate fia dministrat şi copiilor, dar şi vârstnicilor.

Ceaiul de măceşe, care se se prepară din două linguri de fructe zdrobite, într-o jumătate de litru de apă, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi.

Siropul de gutui alină durerile de stomac

Siropul de gutui este indicat  în caz de constipaţie, dar şi de hiperaciditate gastrică. Este util celor care suferă de gastrită, căci ameliorează durerile. Totodată, reduce semnificativ riscul de accidente cerebrale.

Mai mult, ceaiul din sâmburii de la o gutuie combate răcelile. Se bea o cană de trei ori pe zi, neîndulcit.

Siropul de ridiche neagră calmează tusea

Un tonic excelent pentru organism este siropul de ridiche neagră. Şi în caz de tuse, acest sirop este un leac minunat. Se iau câte trei-patru linguriţe pe zi, până la vindecare.

Sucul de ridichi este şi un bun detoxifiant, eliberând ficatul de toxine. Se bea o cană de suc proaspăt, zilnic, pe stomacul gol, timp de o lună.

Siropul de sfeclă, contra anemiei

Dacă suferi de migrene, le vii de hac cu siropul de sfeclă roşie: câte o cană, de trei ori pe zi, câteva săptămâni. Siropul de sfeclă ajută şi la eliminarea pietrelelor de la fiere, cât şi la scăderea tensiunii arteriale, cât şi în tratarea anemiei.

Se beau câte patru pahare pe zi. O cană cu suc de sfeclă roşie, băută zilnic, reface flora intestinală şi menţine ficatul sănătos.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page