Retete

RETETA | Ardei grași cu usturoi

INGREDIENTE:

– 3 kg de ardei grași
– 3 căpățâni de usturoi
– 1 legătură de mărar proaspăt

INGREDIENTE PENTRU MARINATĂ:

– 250 ml de ulei
– 500 ml de oțet
– 1 pahar de zahăr
– 3 linguri de sare

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine ardeii sub un jet de apă rece, uscați-i și curățați-i de tulpini și semințe, tăiați-i în fâșii sau în bucăți mari. Pentru ca gustarea să fie mai apetisantă și mai intensă, vă recomandăm să folosiți ardei grași de diferite culori (roșu, galben, verde, oranj).

2. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt.

3. Spălați mărarul, uscați-l și tăiați-l mărunt. La dorință, puteți înlocui mărarul cu pătrunjel, coriandru sau altă verdeață după gust.

4. Sterilizați borcanele și capacele. Din această cantitate de ingrediente veți obține aproximativ 5 borcane de 0.7 l.

5. Preparați marinata: amestecați într-o cratiță oțetul, uleiul, zahărul și sarea. Puneți cratița la foc și aduceți marinata la fierbere.

6. Puneți ardeii grași (în porții mici) în marinata clocotită și fierbeți-i timp de 3-4 minute. Puneți fiecare porție de ardei în borcane, alternând cu usturoi mărunțit și verdeață.

7. Turnați marinata atent deasupra ardeilor.

8. Închideți borcanele cu capace, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să stea până se vor răci complet.

Notă: în timpul preparării ardeilor grași cu usturoi puteți adăuga câte 1-2 frunze de dafin în fiecare borcan, ardei iute (câte o bucățică în fiecare borcan), cuișoare, boabe de ienibahar.

Sursa: viatasisanatate.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page