Diverse

DIVERSE | Știi cum să păstrezi prospețimea sucurilor naturale?

Dacă pe lângă sucurile de fructe făcute de tine în casă, alegi câteodată sucuri naturale sigilate, potrivite când n-ai timp la dispoziție să storci fructele tale preferate, este bine să știi ce reguli le întârzie oxidarea și le prelungește valabilitatea.

Un suc de portocale sau o limonadă este exact ce ai nevoie pentru a avea energie. La fel de mult de ajută și sucurile de kiwi, mandarine, ananas, grepfrut care-ți aduc un plus de vitamina C și acid folic pentru întărirea sistemului imunitar, atât de necesar când temperaturile încep să scadă.

Dacă ai un nivel crescut de colesterol, sucurile de mere sunt exact ce ai nevoie ca să-l reduci și să nu ajungi la boli grave: diabet, hipertensiune, obezitate. Iar dacă vrei să nu răcești în sezonul rece, bea suc de pere. Conține o substanță cu proprietăți antiseptice numită arbutină.

Cel mai bine este să le bei în stare proaspătă, dar când nu ai destul timp la dispoziție să pun storcătorul în funcțiune, le găsești în magazine, în varianta sigilată. Pe acestea din urmă, le poți consuma chiar și la 5 zile de la deschidere, numai că trebuie să ții cont de câteva sfaturi de păstrare:

Trebuie să le ții la frigider!

După ce le-ai desfăcut capacele, sucurile iau contact cu aerul. Dacă sunt ţinute la frigider, cu dopul închis, sunt bune de băut și după 5 zile. Altfel, perioada în care pot fi consumate scade la o zi. În a doua zi de depozitare necorespunzătoare, sucul începe, în mod natural, să oxideze, neavând conservanţi, aşadar vor putea fi observate reacţii precum schimbarea culorii sau modificarea mirosului.

Păstrează-le la răcoare și când sunt nedesfăcute!

Chiar și înainte de deschidere, sucurile de fructe sigilate trebuie ținute în locuri răcoroase, ferite de surse directe de lumină, bine ventilate, cu temperaturi între 4-20 grade Celsius.

Transportă-le neapărat în lada frigorifică!

Când temperaturile sunt încă ridicate și iei sucuri de fructe sigilate la pădure sau în călătoriile tale, amintește-ți să le transporți într-o ladă frigorifică. În ciuda sigilării, sucurile naturale care nu conțin aditivi se vor încălzi şi este posibil să se altereze și să nu te mai poţi bucura în totalitate de beneficiile lor nutriţionale.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page