Retete

RETETA | Cotlete de porc cu porumb în unt

Ingrediente:

  • doua cotlete mari de porc cu os
  • 50 ml ulei de masline
  • o lingura de cimbru uscat
  • doua linguri de oregano uscat
  • doua linguri de busuioc uscat
  • o1 capatana de usturoi
  • ½ lingura de fulgi de ardei iute
  • 100 ml de vin rosu
  • o bucata de porumb
  • 50 g de unt KOLIBA
  • 50 ml de lapte
  • marar si patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute inainte de utilizare, in timp ce cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 200° C.

Intr-un bol se amesteca doua linguri de ulei de masline, sare, piper, oragano, busuioc, cimbru, fulgii de ardei si un catel de usturoi pisat. Se unge toata suprafata coastelor cu aceasta compozitie si se lasa la frigider timp de 30 de minute.

Intr-o tava inalta se pun coastele impreuna cu usturoiul in coaja, vinul, restul de ulei de masline si ½ de cana cu apa. Dupa 40 de minute, timp in care cele dpua cotlete de porc se coc la 180° C, carnea se unge cu zeama din tava si se lasa pentru coacere inca aprox. 15 minute, la aceeasi temperatura.

Porumbul se fierbe in apa, iar la final se scufunda 15 minute in laptele cald amestecat cu unt topit KOLIBA si verdeata tocata.

Porumbul fraged se serveste impreuna cu cotletele rumenite, pe un pat de salata verde.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page