Retete
RETETA | Cubulețe de dovleac cu sos de iaurt
Ingrediente:
- 600g dovleac
- 500 grame iaurt natural
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 legatura patrunjel tocat
- ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Curata dovleacul de coaja si taie-l cubulete de aproximativ 2 cm. Pune-l la fier in 200 ml de apa cu o lingurita de sare. Lasa dovleacul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, apoi se strecoara de apa si se lasa la scurs.
Intre timp piseaza usturoiul foarte bine. Adauga peste usturoi sare, ardei iute (dupa gust) si iaurtul. Amesteca foarte bine pana obtii o pasta.
Intr-un wok adauga uleiul de masline si caleste dovleceii pana ce incep sa prinda o culoare aurie.
Pune dovleceii pe un platou si toarna deasupra sosul de usturoi cu iaurt. La final adauga patrunjelul. Amesteca bine.
Serveste cubulete de dovleac cu sos de iaurt ca atare sau alaturi de o lipie.
Sursa: retete.acasa.ro