Important

COMUNICAT | Cătălin Buhăianu: Mai mult ca sigur ca voi avea parte de atribute gen “traseist” sau chiar “tradator”

Deputatul botosanean Catalin Buhaianu a anuntat astazi, in plenul Parlamentului, parasirea grupului parlamentar al PDL si intrarea sa in grupul PSD. In continuare deputatul Catalin Buhaianu explica decizia sa politica de ieri.

“Nu este un secret pentru nimeni faptul ca activitatea mea politica mi-am inceput-o in PSD, mai precis in organizatia de tineret unde am lucrat indeaproape cu actualul premier Victor Ponta. Decizia de a parasi PSD a survenit in principal din cauza neintelegerilor si conflictelor directe pe care fostul presedinte PSD Botosani, Constantin Contac le-a alimentat in ceea ce ma priveste.

Tot atunci am explicat ca motivul pentru care am trecut in randurile democrat liberalilor a fost posibilitatea de a indeplini anumite proiecte pe care le aveam pentru cetatenii care ma votasera si imi conferisera mandatul de parlamentar.

Acesta este si motivul de acum pentru care parasesc PDL revenind la PSD. Desi in Botosani au venit fonduri substantiale din partea guvernarii PDL, doua proiecte pe care le-am considerat extrem de importante pentru dezvoltarea Botosaniului, au fost amanate si ignorate in mod constant. Este vorba de reabilitarea drumurilor care leaga Botosani de Suceava si de Targu Frumos. Toate interventiile mele pe langa guvernul pe care l-am sustinut atunci au fost finalizate doar cu promisiuni neonorate. Posibilitatea pe care o am acum de a sustine din nou aceste proiecte pe langa un alt guvern ma fac sa cred ca decizia mea, desi dificila, ar putea fi de folos botosanenilor.

Nu am ascuns niciodata relatia mea personala de prietenie cu premierul Victor Ponta. Nu ascund nici acum ca aceasta relatie personala a avut importanta in decizia mea de a reveni la PSD.

Este momentul acum sa argumentez anumite declaratii si afirmatii pe care le-am facut public contra PSD si chiar contra lui Victor Ponta. In primul rand, relatiile mele de familie sau de prietenie nu le-am amestecat niciodata cu politica. In al doilea rand, orice lupta am dus contra PSD sau Victor Ponta a fost de pe pozitia politica in care ma aflam la acel moment si de aceea mi-am facut treaba cu respectul si seriozitatea pe care o datoram formatiunii politice in care ma aflam.

In incheiere, inainte de a face publica aceasta decizie am avut discutii cu presedintele PDL Botosani, Catalin Flutur, si i-am explicat decizia mea politica. Cred ca contat foarte mult faptul ca am sustinut partidul in deciziile grele pe care le-a luat guvernarea PDL. Unele dintre ele le-am sustinut, cu alte hotarari nu am putut fi de acord.

Mai mult ca sigur ca voi avea parte de atribute gen “traseist” sau chiar “tradator”. Sunt absolut explicabile din partea adversarilor mei politici din toate taberele. In orice formatiune am activat, am urmarit doar interesele celor care m-au ales. Cer, de aceea, a nu se confunda optiunea mea politica cu tradarea!”

Dr. Catalin Buhaianu

Deputat in Parlamentul Romaniei

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page