RETETA | Tartă cu ricotta și roșii afumate
Ingrediente:
- 600-700g rosii mici, de preferat cherry
- 1 mana de cimbru proaspat
- 2 linguri otet balsamic
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita sare afumata
- 2 catei de usturoi, tocati foate marunt
- 150g branza ricotta
- 200ml smantana
- 2 oua mari
- 1 pachet de foi de foietaj
- 50g parmezan ras
Mod de preparare:
Incepe prin a prepara rosiile afumate. Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu. Adauga inca o folie peste aceea si apoi adauga rosiile. Adauga cateva fire de cimbru si impatureste folia de aluminiu in jurul rosiilor. Lasa partea de sus a foliei deschisa ca aburul sa poata iesi. Presara sarea peste rosii si stropeste-le cu otet balsamic si ulei de masline.
Coace totul timp de aproximativ 30 de minute, la foc mediu.
Intre timp, intr-un bol pentru mixer amesteca bine branza ricotta cu usturoiul, ouale, smantana si simbrul ramas, pana obtii o compozitie omogena. Asezoneaza dupa gust cu sare de mare. Lasa vasul de-o parte.
Incinge cuptorul la 175°C si unge o tava de tarta, detasabila, de 30cm x 10cm cu unt. Adauga foile de aluat in tava, una langa alta avang grija ca marginile sa se suprapuna. Preseaza apoi marginile cu furculita pentru a se lipi. Ai grija ca aluatul sa stea ridicat si pe marginea tavii. Adauga amestecul preparat sin branza si ou si presara deasupra parmezanul.
Coace totul timp de 25-30 de minute sau pana cand marginile se rumenesc iar oul din interiul tartei este copt.
Lasa tarta sa se raceasca timp de 10 minute apoi adaug-o pe un platou. Pune deasupra rosiile afumate si serveste-o calda alturi de un pahar de vin alb.
Sursa: retete.acasa.ro