Important

RETETA ZILEI | Frigărui cu brânză picantă

Făina de năut, produsă din năut măcinat, este adesea folosită în bucătăria indiană. Are o aromă plăcută de nucă şi merge bine la prepararea aluaturilor condimentate. Dacă nu reuşeşti să găseşti paneer în comerţ, poţi folosi şi tofu.

Ingrediente

600g de brânză paneer
zeama de la 2 lămâi
2 linguriţe de chimion măcinat, plus extra pentru presărat
75g făină de năut
1 linguriţă de garam masala
1 lingură de boia
300ml de smântână de gătit
4 căţei de usturoi, striviţi
2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe şi tocaţi
2 ardei graşi, unul roşu şi unul galben, tocaţi mare
2 dovlecei, tăiaţi felii
25g de unt, topit
2 lămâi, tăiate în felii pe lungime

Mod de preparare

Se înmoaie 12-15 frigărui de bambus în apă 15 minute – asta împiedică arderea lor sub gril. Se taie în cuburi cu latura de 3cm şi se combină cu zeama de lămâie şi chimionul măcinat. Se lasă deoparte 30 de minute.

Se cern făina de năut, garam masala şi boiaua într-un bol. Se adaugă smântâna, usturoiul şi ardeii iuţi tocaţi, plus suficientă apă pentru a se obţine un aluat gros, apoi se amestecă până ce devine omogen.

Se scurge brânza şi se adaugă în aluat împreună cu două linguri din amestecul de zeamă de lămâie şi chimion. Se acoperă toate cuburile de brânză cu această compoziţie

Se încinge grilul la treapta cea mai de sus şi se tapetează cu folie o tavă. Se trage brânza pe frigărui, alternative cu bucăţi de ardei gras şi de dovlecel. Frigăruile se coc patru-cinci minute pe fiecare parte, turnând peste ele compoziţie de năut atunci când se întorc.

Se ţin sub gril până se rumenesc pe margini. Se ung cu unt topit, se presară cu chimion măcinat şi se servesc imediat, împreună cu felii de lămâie.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page