Retete
RETETA | Sufleu de ciuperci
Ingrediente:
150 g ciuperci
75 ml smântână
2 ouă
50 g unt
100 ml lapte dulce
1 lingură făină
½ lingură ulei
1 lingură pesmet
sare
piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli, le tai şi le sotezi în 25 g de unt. Restul de unt îl încingi, adaugi făina şi laptele. Amesteci până se îngroaşă, condimentezi cu sare şi piper şi dai deoparte să se răcească.
Adaugi în compoziţie gălbenuşurile, unul câte unul, smântâna şi ciupercile sotate. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le pui în compoziţie. Torni totul într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet. Laşi să se coacă în cuptor cam 45 de minute. Nu deschizi uşa cuptorului pentru că ţi se strică sufleul. Îl serveşti cald.