Retete
RETETA | Înghețată de mentă
Ingrediente:
- 200 ml frisca
- 200 g zahar tos
- 150 ml lapte
- 3 ouă
- 1 praf sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- sirop de menta, dupa gust
Pentru decor:
- căpşune
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
1. Se pun într-o craticioara, la foc mic, galbenusurile, un praf de sare, 100 g zahar si se amesteca încontinuu. Când a început sa fiarba, se lasa sa dea în câteva clocote, se opreste focul si se lasa la racit.
2. Separat, se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul tos, cel vanilat si se bat în continuare înca 10 minute. În alt bol, se bate frisca cu un pliculeţ de zahar vanilat. Se amesteca apoi cu celelalte doua compoziţii.
3. În crema obţinuta, se pune siropul de menta. Amestecul se toarna în cutii si se baga la congelator, aproximativ 4 ore.
4. Îngheţata se serveste ornata cu frunzuliţe de menta si capsuni.
Sursa: retete.unica.ro