Retete

RETETA | Spanac cremos gratinat

Ingrediente:

  • 1 kilogram de spanac
  • 50 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • 50 g de făină
  • 500 ml lapte
  • 1 ceapă tăiată mare
  • 150 g parmezan ras
  • 100 g cașcaval ras
  • sare, piper și nucșoară după gust

Mod de preparare: 

Preîncălzește cuptorul și pregătește o tavă care nu lipește.

  1. Opărește 1-2 minute spanacul în apă clocotindă cu sare (după ce l-ai spălat în prealabil, desigur). Scoate-l și scurge-l bine de apă.
  2. Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, topește untul. Adaugă ceapa și, după ce aceasta s-a înmuiat ușor, adaugă și usturoiul tocat.
  3. Adaugă făina, amestecând continuu 1 minut. Adaugă laptele, sare, piper și nucșoară, amestecând până se combină ingredientele bine. Adu la fierbere și redu flacăra, lăsând așa 10 minute, amestecând frecvent.
  4. Adaugă spanacul (bine scurs) sosului și cașcavalul. Amestecă. Gustă și mai adaugă sare, piper sau nucșoară dacă simți nevoia.
  5. Toarnă totul în tavă, presară deasupra parmezan. Dă la cuptor pentur 30 de minute.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page