Retete

RETETA | Tort din cremă de zahar ars

Ingrediente:

  • topim 150 g zahar in oala in care facem tortul. Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o (avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi).

Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:

Crema:

  • 8 oua intregi
  • 1 litru lapte.
  • Toate acestea se mixeaza bine de tot.

 

Blat:

  • 5 oua intregi
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina

Mod de preparare:

Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.
Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata…Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!!!!

Sursa: www.reteteculinare.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page