Diverse

DIVERSE | Sarea în alimentaţia tinerilor le face inima vulnerabilă

Adolescenţii care consumă sare în cantităţi mai mici au tensiunea arterială redusă şi, implicit, riscuri mai mici de a suferi un atac de cord la maturitate sau de a se confunta cu boli de inimă.

Specialiştii Asociaţiei Americane a Inimii au analizat cauzele bolilor de inimă şi au descoperit că reducerea cantităţii de sare consumate zilnic chiar şi cu trei grame are efecte benefice asupra sănătăţii inimii:

– reduce numărul tinerilor hipertensivi într-un procent cuprins între 44 şi 63%

– scade numărul hipertensivilor cu vârste între 35 şi 50 de ani într-un procent aflat între 30 şi 43%

– previne schimbarea percepţiei tinerilor asupra gustului pe care ar trebui să-l aibă alimentele

– scade cu 7 până la 12 procente riscul apariţiei bolile cardiovasculare

– diminuează cu 8 până la 14 procente riscurile unui atac de cord

Experţii au mai observat că tinerii consumă mai mult de 9 grame de sare în fiecare zi, circa 80% din această cantitate provenind din hrana de tip fast-food, condimente, conserve.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page