Important

RETETA ZILEI | Mâncare marocană de chiftele cu lămâie şi măsline

Acest preparat este foarte aromat, având o tentă acrişoară. Merge foarte bine la cină, servit alături de cuşcuş pufos sau cu pâine proaspătă făcută în casă.

Ingrediente

500g carne de miel tocată
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie necerată, plus încă 1 lămâie necerată, tăiată sferturi
1 linguriţă de chimion măcinat
1 linguriţă de scorţişoară
1 vârf de cuţit de pudră de cayenne
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
2 linguri ulei de măsline
1 bucată de ghimbir cât degetul mare, curăţat şi dat prin răzătoare
1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat fin
1 vârf de cuţit de şofran
250ml supă de miel
1 lingură pastă de tomate
100g de măsline kalamata fără sâmburi
1 pungă de coriandru, tocat
cuşcuş sau pâine proaspătă de casă, pentru servit

Mod de preparare

Se pune ceapa într-un robot de bucătărie şi se toacă fin. Se pun carnea de miel, coaja rasă de lămâie, condimentele, pătrunjelul şi jumătate din cantitatea de ceapă într-un castron mare. Se asezonează, se amestecă până se omogenizează, apoi se modelează în chiftele de mărimea unei nuci.

Se încinge uleiul într-un vas mare termorezistent sau într-un vas tagine cu capac, se adaugă ceapa rămasă, ghimbirul, ardeiul iute şi şofranul. Se ţin pe foc cinci minute, până când ceapa se înmoaie şi începe să se rumenească.

Se adaugă zeama de lămâie, supa, pasta de tomate şi măslinele, apoi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă pe rând chiftelele, se scade focul, se acoperă cu capacul şi se mai lasă 20 de minute, întorcând chiftelele de pe-o parte pe alta.

Se îndepărtează capacul, se adaugă coriandrul şi feliile de lămâie, înfigându-le printre chiftele. Se mai ţine pe foc, fără capac, încă 10 minute, până ce zeama a scăzut şi s-a îngroşat uşor. Se serveşte fierbinte, peste cuşcuş sau cu pâine proaspătă de casă.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page