Retete
RETETA | Mâncare de fasole cu afumătură, la cuptor
Ingrediente:
400 gr fasole boabe ,
1/2 telina mica,
1 ceapa mare,
1 morcov,
5 linguri sos de rosii cu ardei,
1/2 lingurita cimbru uscat,
sare si piper dupa gust,
70 ml ulei,
500 gr muschi de porc afumat (de casa),
5 fire de patrunjel verde.
Mod de preparare:
- Fasolea boabe ( aleasa) se pune la fiert cu apa rece ( 2 l ), dupa 10 min se inlocuieste apa. Procedura se repeta de 2 ori.
- Legumele (morcovul, telina, ceapa) se spala, se curata si le taiem cubulete.
- Intr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins si se adauga muschiul taiat felii potrivite.
- Se prajeste bine pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie.
- In grasimea ramasa adaugam legumele si le calim 2-3 min.
- Adaugam 1 l apa, sosul de rosii cu ardei , se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 20 min.
- Dupa acest timp adaugam cimbru , sare si piper dupa gust.
- Fasolea fiarta se pune intr-un vas termorezistent, adaugam sosul si feliile de muschi.
- Sosul trebuie sa acopere fasolea si feliile de muschi.
- Se introduce vasul (neacoperit) la cuptor pentru 30-40 min – 180C , pana capata o crusta fina.
Se serveste cu patrunjel taiat marunt.
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro