SANATATE | Păpădia face minuni
Păpădia pajiştilor înverzite şi ruda ei aristocrată, rucola, au în comun forma asemănătoare a frunzelor.
Aceste două plante au efecte benefice asupra organismului:
Păpădia e o plantă medicinală eficientă mai ales pentru tratarea afecţiunilor hepatice.
Conţine taraxacină, un excelent remediu pentru afecţiunile hepatice şi biliare.
E şi o sursă naturală de vitamine precum B1, C şi D, fito-steroli şi tanini.
Rădăcina ei are efecte cicatrizante, stimulează procesul de eliminare a toxinelor, e diuretică şi depurativă; e un bun remediu în acnee, litiaze biliare şi renale, gută, inflamaţii ganglionare ori artrite.
Frunzele şi tijele proaspete îmbunătăţesc metabolismul, vindecă eczemele, erupţiile cutanate şi acneea.
Pentru o cură de detoxifiere, consumaţi zilnic, timp de două săptămâni, câte o salată din frunze proaspete de păpădie.
Rucola e folosită ca plantă aromatică în bucătăria mediteraneeană, pentru a îmbunătăţi gustul salatelor, pastelor, al preparatelor cu peşte, orez sau ouă.
Frunzele ei conţin vitamina C care apără organismul de infecţii, sporindu-i imunitatea. Combinate cu ulei de măsline, acestea reprezintă un adevărat medicament: reglează nivelul colesterolului şi măresc flexibilitatea şi permeabilitatea vaselor de sânge.
Uleiul volatil pe care îl conţin frunzele poate distruge bacteriile ce produc infecţiile renale şi intestinale.
Sursa: www.clicksanatate.ro