Retete
RETETA | Fasole în sos de ardei
Ingrediente:
500 gr fasole boabe, 1 ceapa mare , 5 catei de usturoi, 50 ml ulei, 200 ml sos de rosii cu ardei , sare si piper, patrunjel verde .
Mod de preparare:
- Fasolea boabe se fierbe schimbandu-se de 3 ori apa in care se fierbe. Ceapa se taie marunt.
- Separat, intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Cand ceapa devine sticloasa se adauga sosul de rosii cu ardei, se amesteca. Se lasa cca 5 min sa fiarba apoi se ia de pe foc.
- Intr-o cratita se pune fasolea fiarta si scursa, sosul de rosii si 300 ml apa ( in care a fiert fasolea). Se fierbe cca 5-8 min, la foc mic. La final se adauga usturoiul pisat, sare si piper ,dupa gust.
Se serveste cu patrunjel tocat marunt si muraturi .
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro