Retete
RETETA | Tocăniță de roșii cu mușchiuleț de porc
Ingrediente:
2 buc muschiuleti de porc ,
1 morcov,
6 rosii mari – decojite si fara seminte ,
1 ceapa,
1 pastranc,
5 linguri ulei,
sare si piper dupa gust,
1 legatura marar.
Mod de preparare:
- Muschiuletul de porc se taie in felii potrivite .
- Intr-o cratita se incinge uleiul, adaugam carnea si o prajim cateva minute pana incepe sa se rumeneasca usor.
- Se scoate carnea intr-un vas si se pastreaza la cald.
- In grasimea ramasa adaugam legumele ( ceapa , morcovul si pastarnacul ) tocate marunt si se calesc cca 8-10 min, la foc mediu.
- Dupa acest timp adaugam rosiile taiate felii , 100 ml apa calda si lasam sa fiarba inabusit cca 5 min.
- Se adauga carnea, sarea si piperul si se continua fierberea (cu capac) pentru inca 20 min, la foc mic.
- Cand este gata se adauga mararul taiat marunt si se serveste.
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro