RETETA | Tiramisu cu puține calorii
Ingrediente:
Pentru blat:
100g migdale
3-4 curmale mari
3 linguri de cafea preparata
2 linguri fulgi ovaz
1 lingurita cacao
1 lingura nectar de cocos
extract de vanilie
un praf de sare
Pentru crema:
150g caju
10 lingurite lapte cocos
50-70 ml lapte de orez
2 linguri psyllium hidratate in 100 ml lapte vegetal
3 linguri nectar cocos
extract de vanilie
un praf de sare
2-3 linguri carob
Mod de preparare:
Adauga in vasul robotului de bucatarie migdalele, curmalele, ovazul, cacaoa si sarea. Mixeaza bine pana devin fainoase. Incorporeaza apoi cafeaua, nectarul de cocos si vanilia. Amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena.
Asaza compozitia in tava detasabila si preseaz-o usor cu o lingura.
Adauga apoi in robotul de bucatarie toate ingredientele pentru crema, mai putin carobul. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o crema fina, omogena. Adaug-o in tava peste blat. Presara deasupra carobul.
Lasa prajitura la rece timp de minim doua ore inainte de a o servi.
Sursa foto: humanwellness.com
Sursa: retete.acasa.ro