Retete

RETETA | Somon cu grapefruit la cuptor

Se spune ca, de Revelion, este bine sa mananci peste daca vrei sa ai succes in anul care vine. Asadar, acesta nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta in noaptea dintre ani. Si cum de Revelion iti vei dori cu siguranta sa faci impresie cu preparatele tale, iti recomandam o reteta de somon cu grapefruit.
Ingrediente:
un somon intreg (atentie, trebuie sa nu fie foarte mare, pentru a incapea in tava)
3 fire de praz
4 catei de usturoi, tocat marunt
1 grepfruit, de marime medie, taiat in felii de 1 cm grosime
5 crengute de cimbru, proaspete, de preferat
un pahar de vin alb
u pahar de apa
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Curata prazul si taie-l pe lung, apoi taie felii de aprozimativ 1,5 cm, astfel incat sa obtii mici semiluni.

Asigura-te ca pestele este bine spalat si curatat de solzi. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.

Intr-un bol mic adauga usturoiul si prazul si amesteca-le bine. Umple somonul cu acest amestec. Adauga apoi feliile de grepfruit si crengutele de cimbru. Daca somonul nu este suficient de mare incat sa incapa o felie intreaga de grepfruit adauga jumatati de felii.

Leaga apoi pestele, pentru a nu iesi umplutura si cresteaza-l din loc in loc cu ajutorul unui cutit.

Daca iti ramane umplutura adaug-o in tava, pe langa somon. Adauga si feliile de grepfruit si toarna apa si vinul alb in tava. Stropeste pestele cu putin ulei de masline. Coace-l la cuptorul incins timp de 50-60 de minute, sau pana cand este bine patruns.

Cum se prepara somonul cu grapefruit la cuptor
Serveste somonul cu grapefruit la cuptor alaturi de o garnitura de cartofi nature sau legume la abur.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page