RETETA ZILEI | Trifle cu fructul pasiunii
Ingrediente
250g de mascarpone
50g zahăr tos
1 linguriţă extract de vanilie
300ml de smântână grasă
9 buc. fructul pasiunii
sucul unei portocale
3 felii groase de brioşă sau pandişpan simplu
3 piersici, feliate subţire
Mod de preparare
Se bate mascarpone cu zahăr şi vanilie. Într-un alt castron se bate smântâna până când devine moale şi pufoasă. Se încorporează amestecul de mascarpone în smântâna bătută, apoi se lasă să se odihnească.
Se taie în jumătăţi 8 fructul pasiunii, se scoate pulpa fiecăruia cu ajutorul unei linguriţe şi se pune într-un castron împreună cu sucul unei portocale. Se taie capacul fiecărei brioşe, sau se taie 3 felii groase de pandişpan. Se împarte fiecare capac sau fiecare felie de pandişpan în 4 sferturi.
Se aşază bucăţile de brioşe sau pandişpan pe fundul unui castron de sticlă. Se adaugă un strat cu jumătate din cantitatea de pulpă de fructul pasiunii şi jumătate din cantitatea de felii de piersică, peste care se adaugă jumătate din cantitatea de amestec de mascarpone şi smântână.
Se repetă straturile încă o dată, în aceeaşi ordine (păstrând câteva felii de piersică de rezervă), ultimul strat fiind unul generos de mascarpone. Se decorează cu pulpa ultimului fructul pasiunii şi cu feliile de piersică păstrate. Se dă la frigider cu aproximativ 24 de ore înainte de servire.
POFTA BUNA!
goodfood.ro