Retete

RETETA | Sarmale de post cu orez si ciuperci

Ingrediente:

  • 2 verze murate
  • 250g orez
  • 50g pasta de tomate
  • 400g ciuperci
  • 4 cepe
  • 100ml ulei
  • 3 morcovi
  • 500ml suc de rosii
  • 1 legatura marar verde
  • cateva fire de marar uscat
  • cateva boabe de piper negru
  • 4 boabe enibahar
  • 6 foi de dafin
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins cu o lingurita de sare. Cand incepe sa se ingalbeneasca usor, adauga ciupercile tocate, morcovul ras si orezul. Adauga apa si lasa sa fiarba pana cand orezul se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper macinat dupa gust. Cand orezul s-a fiert adauga bulionul si lasa sa dea in clocot, apoi stinge focul. Toaca mararul marunt si incorporeaza-l in compozitie.

Spala bine foile de varza, si din cele mai frumoase formeaza sarmale de marimea dorita. Varza ramasa toac-o marunt. Amesteca varza tocata cu 500ml suc de rosii.

Intr-o cratita incapatoare, ce merge adaugata la cuptor, adauga un strat de varza tocata si presara peste acesta 2 boabe de enibahar, cateva boabe de piper si 3 frunze de dafin. La final asaza si cateva crengute de marar uscat. Pune sarmalele una langa alta, iar la final adauga restul de varza tocata si 2 boabe de enibahar, cateva boabe de piper si 3 frunze de dafin. Incheie prin a adauga si cateva crengute de marar uscat.

Adauga apa cat sa acopere sarmalele si pune oala la fiert, pe aragaz. Dupa ce au fiert timp de 20 de minunte poti adauga oala in cuptor pana cand varza este bine patrunsa.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page