Diverse

DIVERSE | Ce nu știai că poți trata cu oțet de mere

Oțetul de mere este unul dintre cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, el fiind menționat pentru prima dată în tratatele de medicină ale egiptenilor.

Ce nutrienţi conţine?

Minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, sulfuri, cupru, fier, siliciu, fluor
Vitamine: vitamina C, vitamina E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, betacaroten, vitamina P
Acizi organici: acid acetic, acid propionic, acid lactic, aminoacizi, pectină

Licoarea dulce acrișoară poate fi folosită atât intern cât și extern, fiind utilă în diferite afecțiuni: congestia sinusurilor, hipertensiune arterială, artrită şi colesterol ridicat. Este eficientă în detoxifierea organismului şi în lupta împotriva infecţiilor.

Totodată, oțetul de mere tratează un număr mare de boli de piele, datorită acțiunii sale astringente și tonice: acnee, arsuri solare, zona zoster, înţepături de insecte, mătreaţă, reacții alergice.

Iată, așadar, câteva trucuri pentru sănătate cu oțet de mere!

Împrospătează respiraţia – Contra respiraţiei urât mirositoare, îţi poţi clăti gura cu puţin oțet de mere amestecat cu apă.

Util în problemele stomacale – Oţetul de mere este indicat în cazul diareei cauzate de o infecţie bacteriană, datorită proprietăților sale antibiotice. De asemenea, poate ajuta în calmarea spasmelor intestinale. Dacă ai astfel de probleme, amestecă una-două linguri de oţet în apă sau cu puţin suc de mere și bea. Cu 30 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea o linguriță de oțet de mere amestecat cu o linguriţă de miere, diluate într-un pahar mic cu apă călduţă.

Combate sughițul – După ce ţi-ai ținut respirația şi ai băut, cu înghiţituri mici, o cană cu apă, poţi încerca şi ceva mult mai eficient pentru a scăpa de sughiţ: o linguriţă de oţet de mere.

Calmează durerile în gât – De la primele simptome ale durerii de gât, amestecă 1/4 cană de oțet de mere cu puţină apă caldă și fă gargară la fiecare oră.

Calmează pişcăturile de ţânţari – Pune puţin oțet de mere pe o dischetă demachiantă sau pe un pic de vată şi dă-te pe piele, pentru a opri mâncărimea produsă de pişcătura de ţânţar.

Durere de cap și migrene – Aplică la tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere, în părţi egale. De asemenea, mai poţi încerca şi un oțet pe bază de plante, cum ar fi lavanda.

Entorsă – Aplică pe zona afectată o pastă făcută din vin alb, oțet și tărâțe. Foloseşte un prosop înmuiat în oțet fierbinte, pe post de compresă, pentru a uşura durerea crampelor musculare sau a unei entorse recente.

Congestie a sinusurilor – Inhalează aborii de la 1/4 cană de oțet încălzit.

Scade nivelul zahărului din sânge – Oţetul de mere poate fi un tratament natural pentru bolnavii de diabet, pentru că ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Conform unui studiu medical, bolnavii de diabet care au consumat oţet de mere seara, înainte de culcare, au constatat a doua zi că le-a scăzut glicemia cu circa cinci la sută. Însă dacă suferi de această boală, nu încerca remediul fără să discuţi cu doctorul tău.

Produs cosmetic la îndemână – Oţetul de mere este folosit din cele mai vechi timpuri în îngrijirea pielii. Astfel, pentru curăţarea tenului şi pentru întârzierea apariţiei ridurilor, se foloseşte un amestec din 3-5 ceşcuţe de apă la una de oţet. Oţetul de mere poate fi adăugat şi în apa de baie, ajutând la catifelarea pielii.

Redă strălucirea părului – Dacă nu ești multumiță de acțiunea șamponului și a balsamului pe care le folosești, îți recomandăm să folosești oțet din cidru de mere.

Ai nevoie de 5 lingurițe de oțet care se adaugă într-un bol plin cu apă caldă. Soluția se toarnă pe păr și scalp, după ce te-ai spălat cu șampon și balsam. Las-o să acționeze timp de 5-10 minute, după care clătește-ți părul cu apă din abundență.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page