RETETA | Dulceață de ananas cu vanilie
Ingrediente:
- 2kg ananas
- 2kg zahar
- 700ml suc de ananas, proaspat stors
- 1 baton de vanilie
- sucul de la o lime
Mod de preparare:
Curata ananasul de coaja, taie-l felii rotunde si scoate-i interiorul lemnos. Taie apoi feliile in cuburi de dimensiuni egale. Pune ananasul in oala si adauga zaharul peste acesta. Lasa oala la frigider peste noapte.
Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba adauga sucul de lime si sucul de ananas. Lasa sa fiarba la foc mic. Aduna spuma cu ajutorul unei linguri.
Taie batonul de vanilie pe jumatate si scote-i semintele. Adauga-le in dulceata, cu cinci-zece minute inainte de a stinge focul.
Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.
Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.
Dulceata de ananas cu vanilie merge perfect alaturi de o portie de clatite sau de o portie de orez cu lapte.
Sursa: retete.acasa.ro