SANATATE | Sfecla roșie, un remediu natural excepțional
Sfecla roșie se numără printre cele mai sănătoase legume pe care le-ai putea consuma. Poate fi un tratament pentru numeroase afecțiuni și poate preveni boli grele, precum cancerul. Iată câteva motive să consumi cât mai multă sfeclă roșie:
Poți slăbi cu sfeclă roșie
Această legumă are puține calorii, chiar dacă poți spune că e dulce. Când o consumi crudă, în salată sau sub formă de smoothie este sățioasă și te face să te simți plină mai multă vreme, ceea ce înseamnă că vei mânca mai puțin în total, pe parcursul unei zile.
Tratează constipația
Este de ajuns să mănânci salată de sfeclă cu hrean în fiecare zi, la mesele principale, pentru a putea combate constipația în mod natural. Cu cât salata este mai proaspătă (chiar crudă), cu atât rezultatul este mai rapid.
Foarte bună pentru ficat
Pentru că este atât de bogată în vitamine, sfecla roșie poate avea un efect detoxifiant asupra ficatului tău, ajutându-l să elimine mai ușor toxinele acumulate de-a lungul timpului.
Fecla roșie previne cancerul
Leguma este recomandată atât pentru prevenirea bolii, dar și ca adjuvant în tratarea cancerului, datorită agenților anticancerigeni pe care îți conține. Cel mai bine luptă împotriva cancerului hepatic și a celui de colon, însă îți poate proteja întregul organism.
Stimulează sistemul imunitar
Pentru că sfecla roșie încurajează și sprijină producția de globule roșii, întregul organism va fi mai bine oxigenat, iar sistemul imunitar este stimulat și îmbunătățit.
Combate tensiunea ridicată
Cei care suferă de hipertensiune se pot bucura din plin de efectele benefice ale sfeclei roșii. Aceasta conține sodiu, ceea ce poate curăța sistemul cardiovascular și menținerea sănătății acestuia.
Revitalizează corpul
Sfecla roșie are un conținut bogat în fier și îți poate revitaliza întregul corp. Dacă suferi de anemie, este de ajuns să o mănânci crudă sau murată în fiecare zi, de trei ori pe zi.
Cum tratezi gripa cu sfeclă roșie
Ca să scapi rapid și natural de răceală ori de gripă trebuie să bei câte 50 de ml de suc de sfeclă înainte de mesele principale. Sucul trebuie preparat astfel: amestecă 300 ml de suc de sfeclă roșie, 200 ml suc de roșii și zeama unei lămâi, 5 linguri de zeamă de ceapă, sare și piper după gust. Adaugă câteva frunze de mentă la amestec, apoi scoate-le după 2 ore. Bea sucul în fiecare zi, timp de două săptămâni.
Sursa: www.avantaje.ro