DIVERSE | Cele mai eficiente 5 antibiotice naturale
Încă de la descoperirea lor, antibioticele sunt folosite pentru distrugerea bacteriilor rele…dar și a celor sănătoase.
Drept consecință, cu fiecare antibiotic ingerat, bacteriile sănătoase din stomac sunt distruse una câte una. Astfel, bacteriile bune din flora intestinală nu-și mai pot îndeplini rolul de a produce vitamine sau de a susține o imunitate puternică.
Unii cercetători sunt de părere că uciderea acestor bacterii cu antibiotice contribuie la creșterea numărului de boli cronice precum obezitatea, astmul sau cancerul. Totodată, în cazul în care antibioticele sunt necesare, medicii ne sfătuiesc să le luăm împreună cu probiotice, acestea având rolul de protecție a florei bacteriene sănătoase.
Usturoiul
În cultura mai multor popoare, usturoiul este considerat de secole un medicament de neegalat datorită proprietăților sale de antibiotice antivirale, antifungice și antimicrobiene.
Studiile au dovedit că usturoiul protejează bacteriile bune și le elimină pe cele dăunătoare. Fiind extrem de bogat în antioxidanți naturali, usturoiul întărește sistemul imunitar.
Pentru a profita din plin de calitățile usturoiului, acesta trebuie zdrobit pentru a-i activa compușii benefici și consumat ca atare, fie în ceai sau ușor gătit în mâncare. Există, de asemenea, uleiuri de usturoi sau pastile cu extract natural de usturoi.
Mierea
Mierea, în starea sa pură, a fost folosită ca antibiotic cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi, mierea este folosită cu succes în vindecarea erupțiilor cutanate, arsurilor sau iritațiilor. Totodată, curăță dinții și cavitatea bucală de bacterii și oprește sângerarea gingiilor. Este, de asemenea, eficientă în tratatea ulcerelor.
De reținut că mierea de culoare mai închisă are calități antibacteriene mai puternice și indicat este să alegi un sortiment care să nu conțină conservanți.
Uleiul de cocos
Grăsimile saturate din uleiul de cocos au numeroase proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazitare care întăresc sistemul imunitar.
Uleiul de cocos este considerat, totodată, un miracol pentru piele: previne infecțiile dermului și tratează eczemele, psoriazisul, dermatita etc.
Remediul previne și vindecă candida, în timp ce studii recente au arătat că acidul lauric, un component al acestuia, ar putea trata super-germeni rezistenți la antibiotice.
Ghimbirul
În Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, în componenţa lui găsindu-se nu mai puţin de 500 de substanţe active.
Are un gust puternic şi o cantitate însemnată de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, dar şi minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu şi fosfor. Toate aceste proprietăţi transformă ghimbirul într-un „medicament” natural, recomandat în tratarea multor probleme de sănătate.
Răceala, gripa şi senzaţia de greaţă sunt câteva dintre neplăcerile care pot fi tratate cu ajutorul diverselor reţete din ghimbir.
Ceaiul verde
Extrem de benefic pentru sănătate datorită bogăției de antioxidanți și nutrienți, ceaiul verde îmbunătățește funcționarea creierului, încurajează pierderea în greutate și scad riscul formării de tumori.
Uleiul de oregano
Acesta ucide bacteriile patogene, fără a perturba însă activitatea bacteriilor bune. Ingredientul cheie din uleiul de oregano, cu puternice calități antimicrobiene, este carvacrolul. Astfel, pentru a fi eficient, uleiul de oregano trebuie să conțină cel puțin 70% carvacrol.
Sursa: clicksanatate.ro