SANATATE | Fructul care vindecă hemoroizii
Curmalele nu fac parte din regimul alimentar al multora dintre noi, însă poate ar trebui să le includem în meniul nostru zilnic. Aceste fructe, în antichitate supranumite ”fructul vieții”, sunt pline de nutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale.
Conțin printre altele tiamină, niacin, vitaminele B5 și B6, folați, cupru, potasiu, fibre, magneziu, mangan și riboflavină și ajută la menținerea sănătății dentare, te energizează și îți păstrează tenul frumos și tânăr.
Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci trei curmale pe zi!
- Îmbunătățește sistemul digestiv
Curmalele sunt alimente excelente pentru sistemul digestiv. Dacă ai probleme cu colonul și mai ales dacă suferi de sindromul colonului iritabil, o porție de trei curmale pe zi remediază în scurt timp această afecțiune. Curmalele conțin foarte multe fibre, motiv pentru care sunt excelente la digestie, previn cancerul de colon și alte afecțiuni ale acestuia. Chiar au fost recomandate și în vindecarea hemoroizilor.
- Analgezice
Conțin atât de mult magneziu, printre antiinflamatoarele naturale cele mai eficiente, îți iau durerea cu mâna și reduc umflăturile. Studiile arată că magneziul din curmale pot reduce inflamațiile arteriale și reduc riscul bolilor cardiace, dar previn și Alzheimerul.
- Bune pentru sarcină
Curmalele ajută la debutul contracțiilor și sunt bune chiar pentru naștere. Oamenii de știință au realizat un studiu pe 69 de femei și au ajuns la concluzia că femeile care au consumat curmale în ultimele patru săptămâni de sarcină, travaliul și nașterea au fost mult mai ușoare. Tot curmalele ajută lăuzele să revină la greutatea de dinainte de sarcină.
- Previn atacurile cerebrale
Magneziul pe care îl conțin curmalele este foarte bun pentru reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, potasiul reglează bătăile inimii și reduce totodată și tensiunea arterială. Studiile arată că aceste fructe scad riscul atacurilor cerebrale cu până la 10 la sută.
- Ajută la buna funcționare a creierului
Există studii care au fost făcute pentru a stabili influența ingredientelor conținute de curmale asupra sănătății creierului. Conform acestor cercetări, atunci când ai în organism sufiecientă vitamina B6, creieurl tău funcționează mult mai bine. Ceea ce înseamnă că te poți concentra mai bine, memoria îți este stimulată și funcționează mult mai eficient, de asemenea, poți memora informații mult mai repede. Curmalele îți păstrează mintea ascuțită și înveți mult mai rapid.
Atenție însă! Din cauza conținutului ridicat de zaharuri naturale, curmelele sunt contraindicate persoanelor care suferă de diabet.
Cum puteți folosi sâmburii de curmale?
După ce v-ați bucurat de beneficiile fructelor dulci, nu aruncați sâmburii. Aceștia sunt execelenți în reflexoterapie. Tot ce trebuie să faceți este să confecționați doi săculeți de mărimea tălpii dumneavaostră. După ce ați spălat și uscat bine sâmburii, introduceți-i în săculeți și așezați-vă cu tălpile pe ei. Veți vedea cât de bine vă veți simți după această ”terapie”.
Dacă aveți treabă în casă, introduceți săculeții în papucii soțului, sau în cipici mai mari cu o mărime sau două, pentru a fi potriviți la încălțare. În timpul mersului sâmburii vor acționa asupra tălpilor dumneavoastră și vă puteți astfel relaxa și în timp ce faceți menajul sau spălați vasele.
Sursa: www.unica.ro