RETETA | Negresă cu nucă de cocos și zmeură
Ingrediente:
- -150 g nuca de cocos
- -2 albusuri
- -2 linguri de zahar
- -praf de sare
- -200 g zmeura
- -200 g ciocolata 50% cacao
- -100 ml lapte
- -5 oua
- -1 lingura zahar (am folosit zahar Molasses)
- -1 praf de copt
- -150 g faina
Mod de preparare:
Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.
Lasam la racit.
Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si punem deoparte pan ava fi gata compozitia de negresa.
Cand ciocolata este calduta adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana la incorporare. Adaugam praful de copt si faina si omogenizam.
Intr-o tava de 20x30cm punem hartie de copt si turnam in tava compozitia de negresa. Cu o lingura punem nuca de cocos din loc in loc, apasand usor.
Deasupra presaram zmeura si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.
Sursa: bucataras.ro