Diverse

SANATATE| Sucuri și ceaiuri care „curăță“ vasele de sânge

Începând cu o anumită vârstă, grăsimile şi chimicalele din alimente îngroaşă pereţii arterelor, iar sângele nu mai poate transporta oxigenul şi substanţele nutritive în corp.

Astfel, sedentarismul, kilogramele în plus, fumatul, stresul, un nivel mărit al colesterolului, hipertensiunea arterială sunt doar câțiva factori care influențează înfundarea arterelor. De aceea, trebuie să ai mare grijă la ceea ce mănânci și la ceea ce bei.

Deși există medicamente care scad colesterolul, pe lângă acestea, poți apela la ceaiuri și sucuri care contribuie la îndepărtarea plăcii și scăderea trigliceridelor. Iată câteva exemple!

Ceai de păducel

Consumul de păducel contribuie la menținerea sănătății aparatului cardiovascular, având acțiune cardiotonică, reglează ritmul cardiac, normalizează valorile tensiunii arteriale și pe cele ale colesterolului sangvin. De asemenea, păducelul favorizează circulația sângelui la nivel central și periferic, prevenind apariția aterosclerozei și a accidentelor vasculare cerebrale.

Păducelul este cunoscut și pentru proprietățile sale calmante, de liniștire și de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De asemenea, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Ceai de mușețel

Mușețelul este una dintre cele mai populare plante atunci când vine vorba de tratarea diverselor afecțiuni, având în primul rând proprietăți digestive și de calmare.

Totuși, planta are și rol dilatator și antiinflamator, astfel că influențează pozitiv sănătatea venelor și arterelor, facilitând circulația sangvină.

Țelina

Țelina este bogată în vitaminele A, C și E și minerale precum zinc, seleniu, componente care contribuie la menținerea sănătății arteriale. În plus, țelina conține ftalidă, un compus care relaxează mușchii din jurul inimii și stimulează dilatarea vaselor de sânge.

Țelina este, de asemenea, și un aliment purificator, întrucât încurajează eliminarea toxinelor și a surplusului de lichide, având și proprietăți laxative.

Pere

Acest fruct revigorant reglează tensiunea arterială și are efecte vasodilatatoare datorită conținutului său bogat în potasiu, un mineral care previne și formarea cheagurilor de sânge.

Pentru că perele sunt bogate în apă, acestea sunt o opțiune excelentă pentru a le consuma sub formă de suc. Dacă perele sunt organice, consumă-le cu tot cu coajă.

Ananas

Ananasul proaspăt este recomandat spre consum după mesele copioase, bogate în carne, deoarece deblochează conglomeratele alimentare din stomac şi înlătură durerile digestive. La fel ca perele, ananasul este bogat în potasiu și menține stabilă tensiunea arterială.

Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care împiedică formarea cheagurilor de sânge responsabile de tromboze şi acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare.

Sursa: http://www.clicksanatate.ro/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page