- 6.000 de corpuri de iluminat şi aproximativ 15.000 de tuburi cu leduri au fost montate în unităţi de învăţământ din 10 localităţi;
- 7.000 de copii şi cadre didactice din judeţele Satu Mare, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui beneficiază de condiţii mai bune de studiu;
11 unităţi şcolare vor beneficia de facturi mai mici la electricitate datorită acestei investiţii;
Compania E.ON România a continuat, în acest an, proiectul „Energie în şcolile copilăriei”, un număr de 11 licee şi şcoli din 10 localităţi din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ, Vaslui şi Satu Mare fiind dotate cu sisteme noi de iluminat, moderne şi economice.
Modernizarea sistemelor de iluminat a însemnat achiziţia şi montarea a 6.000 de corpuri de iluminat şi a aproximativ 15.000 de tuburi cu led, suma totală investită fiind de circa 600.000 de euro.
“Copiii şi educaţia lor au fost mereu o prioritate în cadrul proiectelor noastre destinate comunităţii, pentru că noi considerăm că investind în educaţie investim în viitor. Acest proiect demonstrează ce trebuie făcut pentru ca unităţile de învăţământ să aibă facturi mici pentru iluminat şi în acelaşi timp având grijă faţă de calitatea vieţii şi faţă de mediu, ceea ce exprimă pe deplin valorile în care credem”, a declarat dl. Dan Morari, director general al E.ON Energie România.
Şcolile incluse în proiect, 7 din mediul urban şi 4 din mediul rural, au fost selectate împreună cu autorităţile locale, fiind alese unităţile de învăţământ la care în ultimii 5 ani nu au fost modernizate sursele de iluminat, acestea fiind vechi şi ineficiente.
Tehnologia led asigură o economie considerabilă de energie, consumul fiind cu circa 50% mai scăzut decât iluminatul cu becuri fluorescente şi cu circa 80% mai mic decât cel clasic, cu becuri incandescente. Totodată, durata medie de viaţă a tuburilor cu led este între 40.000 şi 70.000 ore, comparativ cu 15.000 de ore cât este durata de funcţionare a tuburilor neon fluorescente şi 750 ore pentru becurile incandescente tradiţionale.