Retete
RETETA | Ciorbă de porc cu os afumat
Ingrediente:
- os de porc afumat
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 cescuta de orez
- bors
- suc de rosii
- leustean
- patrunjel
Inainte de toate taiem osul de porc in mai multe bucati. Le spalam bine apoi le punem la fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Intre timp tocam legumele marunt. Dupa cca 1 ora schimbam apa si continuam fierberea adaugand si legumele. Dupa ce s-au fiert legumele, adaugam orezul si amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.
Adaugati sare dupa gust.Dupa 5 minute punem si sucul de rosii, iar dupa cateva clocote adaugam si borsul dupa gust. La sfarsit adaugati patrunjelul si leusteanul. Eu am servit-o cu smantana. Este absolut delicioasa.
Sursa: bucataras.ro