RETETA | Carne de porc în sos de roșii cu smântână
Ingrediente:
- 800 kg carne porc
- 4 catei usturoi
- 400 ml suc de rosii
- 200 ml smantana
- 1 lingurita condimente pentru friptura
- marar uscat
- sare
- piper
- ulei
Punem o tigaie la foc potrivim cu putin ulei. Cand uleiul s-a incins punem usturoiul curatat si bucatile de carne .Dam focul la iute si prajim carnea pe toate partile .
Presaram condimentele,sare si piper dupa gust si adaugam putina apa cat sa acopere carnea . Dam focul la mic , acoperim cu un capac si lasam carnea sa se fragezeasca. Daca este necesar, pe parcurs adaugam apa.
Carnea este gata cand furculita intra usor in aceasta .
Cand toata apa s-a evaporat, dam focul la potrivit si adaugam sucul de rosii amestecand cu o spatula de lemn . Lasam sa fiarba pentru 5-10 minute .
Inchidem focul,adaugam smantana si amestecam bine toate ingredientele. Gustam sa vedem de mai trebuie sare .
Servim fierbinte presarand marar uscat .
Pofta buna !
Sursa: bucataras.ro