Retete
RETETA | Fasole cu ciolan afumat
Ingrediente:
- 1 kg ciolan afumat,
- 500 g fasole,
- 2 morcovi,
- 1 ardei capia,
- 4-5 cepe,
- 1 legatura de marar si patrunjel,
- condimente in functie de gust: sare, piper, busuioc si tarhon,
- 2 linguri cu sos de rosii
Punem ciolanul afumat sa fiarba impreuna cu fasolea, iar separat pregatim prajeala.
In prajeala adaugam morcovul si ardeiul capia, tocate sau feliate, si, fierbem impreuna pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra.
Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si lasam pe foc pana cand scade si are aspect “legat”.
Presaram mararul si patrunjelul tacate marunt.
Eu am servit-o cu o salata de ardei copti!
Sa aveti pofta!
Sursa: bucataras.ro