RETETA | Prăjitură deșteaptă cu ciocolată
Ingrediente:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 150 g ciocolata cu alune
- 5 linguri faina alba tip ’00’
- un varf de sare
Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit si s-au amestecat bine, stingem focul si lasam sa se raceasca (sa ajunga la temperatura camerei).
Intr-un bol mixam bine zaharul cu galbenusurile pana devin o crema de culoare deschisa. Adaugam amestecul de ciocolata si unt ,apoi faina , amestecand bine ingredientele.
Adaugam laptele putin cate putin si amestecam in continuare.
In alt bol, mixam albusurile cu un varf de sare pana devin o spuma tare (intors bolul, spuma nu va cadea) .
Adaugam usor albusurile in bolul cu galbenusuri si amestecam usor cu miscari de jos in sus. La final totul va avea un aspect cam ciudat :)) … dar nu va speriati, asa trebuie sa fie.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt sau ungem bine cu unt si turnam compozitia .
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 140-150 grade pentru circa o ora .
Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o portionam .Se pastreaza la rece si e mai buna a doua zi 🙂 …
Dupa plac, se poate pudra cu zahar pudra .
Pofta buna !
Sursa: bucataras.rp