Retete

RETETA | Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolata cu alune
  • 5 linguri faina alba tip ’00’
  • un varf de sare
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri .

Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit si s-au amestecat bine, stingem focul si lasam sa se raceasca (sa ajunga la temperatura camerei).

Intr-un bol mixam bine zaharul cu galbenusurile pana devin o crema de culoare deschisa. Adaugam amestecul de ciocolata si unt ,apoi faina , amestecand bine ingredientele.

Adaugam laptele putin cate putin si amestecam in continuare.

In alt bol, mixam albusurile cu un varf de sare pana devin o spuma tare (intors bolul, spuma nu va cadea) .

Adaugam usor albusurile in bolul cu galbenusuri si amestecam usor cu miscari de jos in sus. La final totul va avea un aspect cam ciudat :)) … dar nu va speriati, asa trebuie sa fie.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt sau ungem bine cu unt si turnam compozitia .

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 140-150 grade pentru circa o ora .

Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o portionam .Se pastreaza la rece si e mai buna a doua zi 🙂 …

Dupa plac, se poate pudra cu zahar pudra .

Pofta buna !

Sursa: bucataras.rp

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page