Sanatate

SANATATE | Beneficiile consumului de prune

Prunele sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine și minerale, ce ajută organismul în tratarea diverselor afecțiuni și prevenirea unor boli grave, precum diabetul. Este vremea prunelor, iar femeile ar trebui să profite din plin de aceste fructe deosebite, ce ajută în tratarea anemiei sau constipației.

Prunele sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine și minerale, ce ajută organismul în tratarea diverselor afecțiuni și prevenirea unor boli grave, precum diabetul. Este vremea prunelor, iar femeile ar trebui să profite din plin de aceste fructe deosebite, ce ajută în tratarea anemiei sau constipației. Acestea din urmă sunt două din afecțiunile ce contribuie la îngrășare și împiedicarea pierderii în kilograme.

Beneficiile consumului de prune – tratează constipația și ajută în pierderea kilogramelor

Prunele se consumă în această perioadă ca atare, se pot face cure de 7-10 zile pentru tratarea afecțiunilor, consumând 8-10 prune zilnic dimineața pe stomacul gol. În rest, se pot consuma ca masă separată, de 3-4 ori pe săptămână.

Coaja prunelor conțin unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură, și anume resveratrol, substanță ce contribuie și la culoarea mov a prunelor și care se găsește și în struguri negri, afine, fructe de pădure.

Antioxidanții au roluri multiple, de la ajutor în dezintoxicarea organismului la menținerea tinereții, protecției cerebrale și cardiovasculare, dar și reducere a stresului oxidativ. Persoanele ce doresc să țină cure de slăbire sănătoase pe timp de vară, să nu evite consumul de prune, acestea vor avea efect garantat.

Beneficiile consumului de prune – reglează glicemia din sânge, prevenind diabetul și tulburările cognitive

Prunele proaspete au acțiune de reglare a glicemiei, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de prevenție a diabetului. Ele previn apariția acestei boli prin stimularea metabolismului glucidic. Pentru prevenirea diabetului se consumă doar fructele proaspete, nu și cele uscate, care au concentrații ridicate de glucide și au suferit pierderi ale proprietăților active prin uscare.

Deși nu sunt bogate în fier, prunele combat anemia prin concentrația mare de vitamina C. Aceasta nu are doar rol antioxidant, dar are rol și în procesul de refacere al structurilor conjunctive, deci mențin sănătatea țesuturilor și elasticitatea pielii. Mai mult, vitamina C contribuie la absorbția fierului în organism, deci este un bun aliat în lupta cu anemiile feriprive.

Persoanele ce doresc să se mențină cât mai tinere și mai sănătoase, ar trebui să știe că prunele previn arteroscleroza și scad colesterolul. Așadar, prunele mențin inima sănătoasă.

Prunele sunt surse bogate în betacaroten și vitamina E, două vitamine importante în menținerea sănătății ochilor. Mai mult, prunele au rol de reglare a glicemiei, fiind totodată bogate în complexul de vitamine B, având astfel proprietăți de protecție cerebrală și stimulare a memoriei. Flavonoidele din prune au rol de protecție împotriva tulburărilor cognitive legate de înaintarea în vârstă, prevenind boli precum Parkinson sau Alzheimer.

Beneficiile consumului de prune – fructe foarte bune pentru sănătatea sistemului osos și pentru prevenirea tumorilor cancerigene

Prunele sunt surse foarte bogate în bor organic, substanță ce joacă un rol crucial în asimilarea calciului și consolidarea sistemului osos. Prunele proaspete, deci, sunt excelente pentru femei, deoarece previn osteoporoza și au rol de prevenire a deficitului de hormoni feminini, care în timp duc la pierderea masei osoase.

Studiile de laborator asupra prunelor au demonstrat că acestea au o acțiune antitumorală intensă, fiind printre cele mai bune fructe recomandate în prevenirea cancerului. Se pare că acest lucru se datorează conținutului ridicat de acid malic din prune și conținutului foarte scăzut de acid citric.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page