Diverse

DIVERSE | Înghețata, cu bune și cu rele

Simplă sau cu adaosuri de frișcă și ciocolată, indiferent de sortiment, înghețata este unul din cele mai apreciate deserturi pe timp de vară. Dacă vrei să-ți menții silueta, alege una hipocalorică, din fructe și cu lapte degresat.

Răcorește, „alintă“ papilele gustative și aduce fericirea, la propriu. După cercetări amănunțite, experții au descoperit că atunci când mănânci înghețată, în centrii nervoși din „zonele fericirii“ ale creierului este activitate intensă.

Cu alte cuvinte, când ești la dietă și simți nevoia de ceva dulce, mănâncă o înghețată și starea de spirit se va îmbunătăți. Alege însă una făcută cu lapte degresat, din vanilie sau fructe, și evită variantele cu adaos de biscuiți, nuci, frișcă și ciocolată.

Înghețatele cu fructe, de obicei, nu au lapte, însă conțin zahăr și pulpe de fructe, deci au și calorii suficiente cât să nu le consumi zilnic.

Pont!

Cele mai multe înghețate din comerț au între 100 și 350 de calorii la 100 de grame de produs.

Înghețată /100g                                  Calorii

cu vanilie                                             201

cu cacao                                              216

cu căpșuni și frișcă                              192

simplă, cu fructe de pădure                 89

pe băț, cu ciocolată și alune                 331

pe băț, cu vanilie și învelită în ciocolată albă  326

cu caramel și biscuiți                           264

la cornet, cu vanilie și ciocolată          255

la cornet, cu aproximativ 3 cupe de fistic       211

la cornet, cu aproximativ 3 cupe de nutella    326

vafă cu cacao                                                  224

vafă cu aromă de frișcă                                   184

vafă cu vanilie                                                 118

dietetică, de pepene galben                             106

Cum prepari înghețată dietetică

Vrei un desert delicios și cu puține calorii? Fă o înghețată din lapte degresat și folosește doar albuș de ou, pulpe de fructe și sirop de zahăr sau glucoză lichidă.

Amestecă totul și cu un pliculeț de gelatină, ca să nu se formeze cristale de gheață. Astfel, obții un desert răcoros, delicios și hipocaloric.

Nutriționistul Corina Zugravu spune că înghețatele mai scumpe din comerț au și un aport caloric mai mare, iar acest lucru e valabil și pentru înghețatele făcute în casă. Când adaugi mai multe ingrediente, riști să obții un desert care se simte pe cântar.

Iaurtul înghețat are mai puține calorii

O alternativă sănătoasă la înghețatele din comerț sunt cele pe bază de iaurt înghețat – „frozen yogurt“. Acestea se prepară doar din iaurt și pulpe de fructe și are mai puține grăsimi.

Alege un iaurt degresat, pentru că are o cantitate redusă de glucide și lipide, și amestecă-l cu fructe, apoi bagă-l la congelator.

Dacă vrei să mănânci în oraș un astfel de desert, citește ingredientele și ferește-te de produsele care conțin doar apă colorată, zahăr, îndulcitori și aditivi.

Evită înghețatele prea colorate

În majoritatea cazurilor, înghețatele care au culori delicioase sunt bogate în ingrediente nocive.

Alege sortimentele în culori și cu topinguri naturale, spre exemplu sosuri din fructe proaspete și nuci, care conțin vitamine, fibre și grăsimi nesaturate, ideale pentru o digestie bună.

În plus, o înghețată colorată intens are o cantitate mai mare de aditivi alimentari.

Știați că…

… pliculețul de ceai a fost inventat de newyorkezul Thomas Sullivan, în anul 1908?

… în lume se cultivă aproximativ 10.000 de soiuri de roșii?

… caramelul a fost inventat de populația arabă?

… morcovii nu au deloc lipide în compoziție?

… ciocolata are un efect fatal pentru câini? Aceasta le afectează inima și sistemul nervos.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page