Sanatate

SANATATE | „Leguma minune” care îţi pune în pericol sănătatea

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai sănătoase alimente, varza kale ascunde un secret urât. Dincolo de aportul ridicat de calciu, magneziu, potasiu şi vitamina K, varza kale nu este deloc atât de “minunată” pe cât se crede, putând provoca grave probleme de sănătate.

Varza Kale, cunoscută şi ca “leguma vedetă a momentului”, este vestită pentru nutrienţii ei, precum calciu, magneziu, potasiu, vitamina K și diverse substanţe fitochimice sănătoase, dar şi datorită antioxidanţilor.

Kale mai conţine şi vitamina C, vitamina B, vitamina E, vitamina A, fier (în cantităţi mai ridicate decât carnea de vită), calciu, luteină, magnan, fosfor, betacaroten. De asemenea, acest aliment este foarte bogat în fibre şi are un conţinut mic de calorii. Dar leguma despre care se crede ca ar fi extrem de sănătoasăare şi o parte mai puţină plăcută: prezintă niveluri periculoase de metale grele.

Varza Kale conţine substanţe care îţi pot pune în pericol sănătatea

Varza Kale, alături de broccoli, conopidă, varză şi ale legume verzi, acţionează ca un acumulator de metale grele, cum ar fi taliu şi cesiu. Mai mult, ele pot conţine urme de nichel, plumb, cadmiu, aluminiu și arsenic. Dacă te întrebi de unde ar putea aduna alimentul minune toate aceste metale care afectează sănătatea oamenilor, răspunsul este simplu. Solul. Odată ce cresc în pământ, aceste alimente adună tot ce găsesc în sol şi în apa din sol.

Taliu – care se găseşte în varza kale – se foloseşte la otrava de şoareci

Nivelul de taliu – ingredient folosit la otrava de şoareci – este extrem de ridicat la persoanele care consumă varza kale zilnic. De exemplu o persoană de sex feminin, vegetariană, prezenta 0,7 părţi per miligram, adică de şapte ori mai mult taliu decât limita maximă admisă.

Dacă luăm în calcul faptul că toxinele oricum ne invadează viaţa la orice pas, probabil că nu este deloc exagerat să te informezi mai multe despre componenţa alimentelor pe care le consumi. Metalele precum taliu, plumb sau cadmiu, odată ajunse în organism, pot fi chiar fatale atunci când sunt combinate.

Bine, nu este cazul să te panichezi, dar poţi face un pas important spre menţinerea unui stil de viaţă echilibrat şi sănătos reducând consumul de alimente care îţi pot pune în pericol sănătatea, aşa cum este cazul varzei kale.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page