Retete

RETETA | Dovlecei umpluți cu orez și ton

Ingrediente:

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 2 dovlecei lunguieti
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 frunze busuioc
  • 150 g orez
  • 160 g ton in ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos .

Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4 barcute. Presaram sare si punem cu scobitura in jos.

(nu aruncati pulpa dovleceilor… folositi-o pentru a prepara o reteta cu paste sau chiftelute de dovlecei etc.)

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie punem putin ulei si punem usturoiul curatat si lasat intreg. Adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn .

Dupa cateva minute adaugam sucul de rosii, sare, piper si dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul a scazut. Punem busuiocul spalat si rupt in bucati cat mai mici.

Separat punem orezul si lasam sa fiarba la foc mic . Cand apa a scazut punem sosul de rosii si amestecam .

Tonul il scurgem de uleiul din conserva si il adaugam la orez. Amestecam bine toate ingredientele si gustam de mai trebuie sare si piper.

Umplem cu aceasta compozitie dovleceii .

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam dovleceii.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce la suprafata s-a facut o crusta.

Se servesc calzi dar la fel de buni sunt si reci.

Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page