RETETA | Dovlecei umpluți cu orez și ton
Ingrediente:
- 4 dovlecei rotunzi
- 2 dovlecei lunguieti
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- ulei
- 200 ml suc de rosii
- 2-3 frunze busuioc
- 150 g orez
- 160 g ton in ulei
- sare
- piper
Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4 barcute. Presaram sare si punem cu scobitura in jos.
(nu aruncati pulpa dovleceilor… folositi-o pentru a prepara o reteta cu paste sau chiftelute de dovlecei etc.)
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem putin ulei si punem usturoiul curatat si lasat intreg. Adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn .
Dupa cateva minute adaugam sucul de rosii, sare, piper si dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul a scazut. Punem busuiocul spalat si rupt in bucati cat mai mici.
Separat punem orezul si lasam sa fiarba la foc mic . Cand apa a scazut punem sosul de rosii si amestecam .
Tonul il scurgem de uleiul din conserva si il adaugam la orez. Amestecam bine toate ingredientele si gustam de mai trebuie sare si piper.
Umplem cu aceasta compozitie dovleceii .
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam dovleceii.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce la suprafata s-a facut o crusta.
Se servesc calzi dar la fel de buni sunt si reci.
Pofta buna !
Sursa: bucataras.ro