SANATATE | De ce e bine să urmezi cura cu drojdia de bere
Numeroase studii au arătat că drojdia de bere este un adevărat medicament ce aduce zeci de beneficii sănătății. Iată de ce e bine să urmeză cura cu drojdie de bere!
De ce e bine să urmezi cura cu drojdia de bere: aliat împotriva kilogramelor în plus
Obezitatea se tratează şi ea cu ajutorul acestui remediu natural. Persoanele care vor să slăbească pot urma o cură cu drojdie de bere: câte trei linguriţe pe zi, luate pe stomacul gol, timp de 20 de zile pe lună.
Cromul conţinut de drojdia de bere scade pofta de mâncare şi nevoia de dulce, de aceea drojdia este benefică şi persoanelor cu diabet.
De ce e bine să urmezi cura cu drojdia de bere: indicată în terapia anticancer
Diverse studii au dovedit că drojdia de bere este benefică în tratamentul tumorilor maligne. La bolnavii care au urmat un tratament cu citostatice şi au primit simultan şi drojdie de bere (6 linguriţe pe zi), iradierea nu a avut efecte secundare atât de puternice ca la bolnavii care nu au luat drojdie în timpul tratamentului clasic.
Aceasta este concluzia unor medici din München, care au observat aceste efecte benefice în tratamentele împotriva cance-rului timp de 15 ani.
De ce e bine să urmezi cura cu drojdia de bere: are grijă de sistemul nervos
Terapia cu drojdie de bere are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice.
Şi în alte afecţiuni grave, precum Parkinson şi Alzheimer, se recomandă o cură de două săptămâni: câte 4 linguriţe pe zi. În amestec cu mierea de albine, creşte puterea de concentrare.
De ce e bine să urmezi cura cu drojdia de bere: scade colesterolul
Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „rău“ şi combate hipertensiunea, doi dintre factorii majori implicaţi în apariţia bolilor de inimă. Bolnavii cardiaci trebuie să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere.
Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara.
Cura cu drojdie de bere este indicată şi persoanelor anemice, dar şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu.
În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile (3 linguri pe zi, înaintea meselor principale). Mai mult, terapia reglează şi tulburările de coagulare a sângelui.
De ce e bine să urmezi cura cu drojdia de bere: întărește imunitatea
Răcelile şi bolile infecţioase se tratează eficient cu drojdie de bere. Timp de trei săptămâni, bolnavii trebuie să ia zilnic câte 3 linguriţe de drojdie proaspătă.
Vitaminele şi mineralele, în frunte cu seleniul, îşi fac „datoria”: întăresc imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă. Hepatitele virale A, B şi C sunt şi ele ţinute bine sub control cu ajutorul unui tratament similar.
Cum trebuie ținută în funcție de vârstă
Beneficiile drojdiei se remarcă şi în stimularea procesului de creştere la copii, având un rol important în consolidarea oaselor. Doza pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani este de două linguriţe pe zi, timp de 21 de zile pe lună.
La adolescenţi, curele cu drojdie constau în administrarea a câte două linguriţe timp de 10 zile pe lună. Drojdia de bere ajută la dezvoltarea intelectului şi combate instabilitatea emoţională cauzată de „bombardamentul” hormonal.
La adulţi, acest „leac“ susţine efortul fizic şi intelectual şi este un minunat remediu antistres (câte o lingură pe zi, luată vreme de 10 zile pe lună).
La vârstnici, terapia cu drojdie de bere (câte două linguri pe zi) ajută în lupta cu bolile degenerative.
Sfat: Drojdia se poate consuma în amestec cu sucuri de fructe şi de legume, dar şi cu miere de albine, în funcţie de preferinţele fiecăruia. În amestec cu diferite ceaiuri de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonările.
Sursa: clicksanatate.ro