RETETA | Pulpe de pui cu dovlecei, în sos de smântână
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui
- 1 fir ceapa verde
- 1 dovlecel zucchini
- 1 morcov
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri smantana
- ulei de masline
- vegeta/piper
Pulpele de pui se cresteaza si se pun la fiert pentru circa 15 minute(se poate prepara o supa din zeama in care fierb pulpele).
Ceapa se taie rondele,la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline.
Se adauga si pulpele fierte,se calesc cateva minute pe ambele parti,dupa care se pune 1-2 polonic din zeama de supa.
Se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit sa fiarba.
Dupa circa 10 minute se adauga dovlecelul curatat de coaja si de seminte si taiat feliute potrivite.
Se mai completeaza cu putina zeama daca mai este nevoie,se adauga si condimentele dupa gust si usturoiul strivit.
Cand legumele sunt fierbe se adauga smantana,se amesteca bine,se mai lasa 1 minut pe foc dupa care se adauga patrunjelul tocat marunt si se serveste.
Sursa: bucataras.ro